İSTANBUL / BAĞCILAR - Bağcılar Prof. Dr. Fuat Sezgin Ortaokulu

Nis

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 2. Yazılı Sınavları aşağıda yer alan tablolarda yazan gün ve ders saatlerinde yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize sınavlarında başarılar dileriz.

Nis

Türkiye Cumhuriyetinin ve Yüce Milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklarımız için anlam ifade eden bu önemli günü onlarla birlikte kutladık.

Atatürk çocuklarımıza ve gençlerimize “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz” tarihi mesajı ile vurgu yapmıştır, ayrıca geleceğimiz için çok önemsediği çocuklarımıza 23 Nisan’ı bir bayram olarak hediye ederek, onları onure etmiştir.

Okulumuz adına programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, bütün çoçuklarımızın  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarız.

Nis

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen "Eğitimde İşbirliği Protokolü" kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 17-18 Nisan tarihlerinde okulumuzda bilim fuarı açıldı. Bilim Fuarı´nın açılışına İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Hacı KORKMAZ, Okul Müdürümüz Yaşar Şener, okul müdürleri ve velilerimiz katıldı.

Öğrencilerimizin uzun süren araştırmaları ve çalışmaları sonucunda hazırladıkları toplam 10  proje ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla okulumuzda tören gerçekleştirildi. Törende emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlanmış olup sınava katılım isteğe bağlı olarak gerçekleşecektir. Buna istinaden velilerimizin 18-29 Mart tarihleri arasında okulumuza gelerek başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Mrt

8.sınıf öğrencilerimizi LGS'ye motive etmek ve liseleri daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla Çapa Fen Lisesi'ni gezdik. Okul idaremize ve geziyi organize eden rehberlik servisine teşekkür eder, öğrencilerimize sınavda başarılar dileriz.

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem 1. Yazılı Sınav Takvimine aşağıdaki çizelgeden ulaşabilirsiniz. 26 Mart 2024 Salı günü 5, 7 ve 8. sınıfların Türkçe sınavları ile 27 Mart Çarşamba günü 5, 7 ve 8. sınıfların Matematik sınavı 3. ders saatinde yapıalcaktır. 6. sınıfların Türkçe ve Matematik sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortak sınav biçimde gerçekleştirileceği için sınav saatleri Bakanlık Duyurusu sonrasında öğrenci ve velilerimiz ile paylaşılacaktır.  Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 21 Nisan 2024 Pazar günü uygulanacak olan 2024 Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları 13 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında 09.30-12.30 ile 14.30-17.30 saatleri arasında okulumuz müdürlüğünde gerçekleştirilecektir.

Başvurularda dikkat edilmesi gereken hususlar ve başvuru şartları aşağıda ifade edilmiş olup başvuru yapacak olan velilerimizin dikkatle okumaları rica olunur.

Ara

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 2. SINAV TAKVİMİ AŞAĞIDA YER ALAN ÇİZELGEDEKİ ŞEKLİYLE UYGULANACAKTIR. TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

Ekm

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 1. YAZILI SINAV TAKVİMİNE EKTEKİ GÖRSELDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLERİZ.

Ağu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için 5.sınıf kayıtlarımız 7 Ağustos Pazartesi günü başlayacaktır.

Velilerimiz öğrencilerinin kayıt olabileceği okul bilgisine E-Okul ve E-Devlet üzerinden ulaşabilecektir.

Velilerimize duyurulur.

Ağu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için ana sınıfı kayıtlarımız 7 Ağustos Pazartesi günü başlayacaktır.

Velilerimize duyurulur.

Ağu

Liselere geçişte 1.nakil tercih sonuçları açıklandı. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak tercih sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

2.Nakil Dönemi 31 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecektir. Başvurular 4 Ağustos günü 17.00'de sona erecektir. Nakil başvurusunda bulunmak isteyen öğrenci ve velilerimiz başvuru onayı için Okul Müdürlüğümüze gelmeleri gerekmektedir. Şehir dışında olan öğrenci ve velilerimiz herhangi bir Ortaokul Müdürlüğüne giderek tercih onay işlemini yapabilir.

Yerel ve merkezi yerleştirme tercih rehberleri aşağıdaki bağlantıda yer almaktadır. İlgili bağlantılara tıklayarak okulların kontenjan bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Öğrenci ve velilerimize önemle duyurulur.

May

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Adaylar sınav başvurularını, 29 Mayıs-16 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecektir. Başvuru ve sınav süreci ile ilgili öğrenci ve velilerimiz bilmesi gerekenler aşağıda verilmiştir.