İSTANBUL / BAĞCILAR - Bağcılar Prof. Dr. Fuat Sezgin Ortaokulu

2024 Yılı Liselere Geçiş Sistemi Kapsamında Yapılacak Olan Merkezi Sınav Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığınca 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlanmış olup sınava katılım isteğe bağlı olarak gerçekleşecektir. Buna istinaden velilerimizin 18-29 Mart tarihleri arasında okulumuza gelerek başvurularını yapmaları gerekmektedir.

14-03-2024

Genel Açıklamalar

Merkezî Sınav; tüm il merkezleri ile gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla belirlenecek yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da ve ikinci oturum 11.30’da başlayacaktır.

Merkezî Sınav başvuruları; isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden yapacaktır.

Sınav, 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacak, çoktan seçmeli 90 soru sorulacak ve oturumlar aynı gün yapılacaktır.

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

Başvuru Kılavuzuna Ulaşmak İçin Tıklayınız...

Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 15:19 - Görüntülenme: 247